01

Boka Rum på Slottsskogens Vandrarhem

Ankomstdatum:

Avresedatum:

Antal rum:

Sök

Ett vandrarhem ska vara ett fristående gammalt hus. Gärna rött med vita knutar och det ska helst ha en stor trädgård. Med denna bild började bröderna Christian och Fredrik leta efter lokal till sitt framtida drömföretag. Under nästan ett år gick de runt bland stadens fastigheter och letade och pratade med hyresvärdar . Allt som oftast slutade dagarna vid föräldrarnas middagsbord på Vegagatan. I bottenvåningen grannhuset fanns lokaler som stått tomma i flera år. Dessa hade inte ägnats många tankar, då det var för nära näsan (Ibland ser man inte skogen för alla trän!). Nyfikenheten kom dock krypande och efter ett tag ringde de det där numret som skylten med ”ledig lokal” hänvisade till. Fastighetsägaren var intresserad av idén och visade gärna lokalerna. Bröderna kunde genast se hur arvet lokalerna kunde användas.

-Där kan vi ha frukostkök…och kolla stensättningen av gnejs och granit vid ingången! Vilken pampig entré.

Drömmen om ett framtida drömföretag innehöll inte längre något gammalt hus med röda knutar. Nej, nu var det moderna kontorslokaler på ”mammas gata” som gällde.

Som de flesta som startat företag kan vittna om, så är det sällan friktionsfritt att komma igång. Banken vågar inte låna ut om man inte fått nyföretagarlån. Nyföretagarlån får man inte om inte banken har gett lånelöfte och hyresvärden vågar inte skriva kontrakt om inte finansieringen är klar. Ett klassiskt ”moment 22” Efter ett otal bankbesök löstes knuten och de var igång.

Den 15:e mars 1996 skedde så invigning. Ett trettiotal inbjudna var med på den officiella öppningen och det bjöds på champagne och tårta. När sista gästen gått var det bara att ladda om, för på kvällen var den stora invigningsfesten för nära och kära. Drygt 70 personer skulle serveras mat och dryck. Lite optimistiskt hade de även tagit emot bokningar redan till denna dag. Lokalerna var långt ifrån färdiga, då de endast haft tillträde till dem under ett par dagar. Mitt under festligheter strömmade boendegäster till. Till råga på allt hade Christian blivit Pappa sedan 30 timmar tillbaka och hade sin fru liggandes på BB. Någon sömn för Christian hade det knappt blivit sedan förlossningen. På något sätt löser sig ju allt ändå på bästa sätt och så skedde även nu.

Resan har gått riktigt bra sedan dess. Slottsskogens vandrarhem är nu ett av Sveriges absolut bästa vandrarhem och fick bevis för detta under åren som STF anslutet vandrarhem, då vi blev utnämnda till Årets vandrarhem. Mängder av gäster intygar samma sak och betygen på alla bokningssajter på internet likaså.

Vid starten hade vandrarhemmet 96 bäddar. Efter ett flertal utbyggnader har vi nu kapacitet att ta emot över 300 gäster i våra fyra byggnader. Någon ytterligare utökning är inte aktuell, men vi strävar alltid efter att bli bättre. Har du förslag till förbättringar är du mer än välkommen att delge oss dessa.

Vi hoppas att du trivs hos oss. Vi är mer än glada att du valt att bo hos oss

Christian och Fredrik Dahl med personal

CSR

Vi har kollektivavtal och följer branschens regler för att personalen ska trivas.

Miljödiplomering och så långt som möjligt använder vi lokala leverantörer

Vi använder kakor för att komma ihåg funktioner på hemsidan. Är det OK?